Για την επίθεση στο BuenaVentura και την απόπειρα λυντσαρίσματος 3 συντρόφων

Τρεις μήνες μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από παρακρατικούς, τα ξημερώματα της Πέμπτης 4/3 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος BuenaVentura έγινε για ακόμη μια φορά στόχος επίθεσης, αυτή τη φορά με μολότωφ που έπεσε στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου είχε γίνει η έκρηξη. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 8/3 έλαβε χώρα μια άτυπη ανάληψη ευθύνης για αυτή την επίθεση με την απόπειρα λυντσαρίσματος 3 συντρόφων μας από 30 άτομα σε πάρτι στο χώρο του Πολυτεχνείου. Όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά από παρόμοιες επιθέσεις στην κατάληψη Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο που η επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην κοινωνία γίνεται όλο και πιο έντονη, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό αναβρασμό και οι μέρες θυμίζουν Δεκέμβρη, κάποιοι επιμένουν να επιβεβαιώνουν τη μικροαστική τους αλητεία και να αυτοπραγματώνονται κάνοντας το μοναδικό πράγμα για το οποίο υπάρχουν. Να εφευρίσκουν δηλαδή αφορμές για να επιτίθενται σε κομμάτια του κινήματος προσπαθώντας να αποδείξουν την όποια “αναρχική” ή “αντιφασιστική” καθαρότητά τους.

Θα προτιμούσαμε είναι η αλήθεια να έχουμε απέναντι μας μόνο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και τους φασίστες. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να κατατάξουμε τους δράστες αυτών των επιθέσεων στην κατηγορία των προαναφερθέντων. Τα χτυπήματα ενάντια σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και σε αγωνιστές είναι πρακτικές που ταιριάζουν μόνο σε παρακρατικούς και φασίστες. Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Ελευθερία για την οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Σίγουρα δεν είναι πρακτικές του αντιεξουσιαστικού – αντικαθεστωτικού κινήματος ούτε του αναρχικού χώρου όπως τον φαντασιώνονται. Δε μας ενδιαφέρει αν αυτός ή αυτοί που οργάνωσαν αυτές τις επιθέσεις είναι έμμισθοι του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ ή αν η ηλιθιότητα και η αμετροέπειά τους είναι τόση ώστε να φτάνουν σε τέτοιες πράξεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε από την αρχή. Να βρισκόμαστε δηλαδή μαζί με την κοινωνία σε πόλεμο ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους Ελευθέρους Κοινωνικούς Χώρους, να παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών όπως το νερό, να είμαστε μαζί με τους μετανάστες στον αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση, να αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο αγώνας για την Ελευθερία είναι μακρύς και δύσκολος. Καμιά φορά χρειάζεται να παλέψουμε και με τους ίδιους τους εαυτούς μας και τις νοοτροπίες μας για να καταφέρουμε να τον συνεχίσουμε. Καλούμε όλα τα κομμάτια του ευρύτερου κινήματος αντίστασης να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μην αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολαφτεί, κάτι που γίνεται πολύ πιο κοντά σε μας από ότι φανταζόμαστε. Όσοι θέλουν για ακόμη μια φορά να προσφέρουν κάλυψη σε τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταλάβουν ότι δυστυχώς προσφέρουν απλώς το άλλοθι για να επαναληφθούν στο μέλλον.

Υ.Γ. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πόλεμο ανακοινώσεων και κουτσομπολιού καθώς θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αδικήσουμε την πολιτική μας δράση. Έχουμε πολύ σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

blogger templates | Make Money Online