Για τις τελευταίες φασιστικές επιθέσεις σε Χανιά και Θεσσαλονίκη

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/12, ομάδα νεοναζί πραγματοποίησε εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών στα Χανιά με αποτέλεσμα το τελευταίο να υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές. Προηγήθηκε ρίψη μολότοφ σε σπίτι αγωνιστή το προηγούμενο βράδυ, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση σε μετανάστες στο κέντρο της πόλης και στην κατάληψη Ρόζα Νέρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 18/12, φασίστες εισέβαλαν στο Στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη χτυπώντας δύο άτομα και προκαλώντας ζημιές στο χώρο.

Οι τελευταίες φασιστικές επίθεσεις στρέφονται εναντίον όλων μας. Αποτελούν χτύπημα σε όλο το κίνημα, το οποίο βλέπουμε να γιγαντώνεται στην Ελλάδα από το Δεκέμβρη του 2008 και μετά. Δε θα σταθούμε στην υποκριτική στάση της αστυνομίας, όχι μόνο στην περίπτωση του Στεκιού Μεταναστών, αλλά και σε πλήθος αντίστοιχων περιπτώσεων που έχουν λάβει χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας. Η ιστορία εξάλλου έχει αποδείξει ότι παρακρατικοί και φασίστες δρουν με την κάλυψη ή και μαζί με την ελληνική αστυνομία.

Βιώνουμε μία περίοδο όπου οι χώροι με ανοιχτή κοινωνική δράση πληθαίνουν και μαζικοποιούνται, όπως και οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στο δρόμο και σε κάθε γειτονιά. Στη μαζικοποίηση των δικών μας αντιστάσεων το κράτος και το παρακράτος απαντά με βία, προσαγωγές και τρομοκρατία. Αυτό είναι εξάλλου το δόγμα Χρυσοχοιδη: μηδενική ανοχή και δαιμονοποίηση του κινήματος αντίστασης.

Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια, Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, Ρόζα Νέρα, Σφεντόνα, Buena Ventura, Radio Revolt, Φάμπρικα Υφανέτ, Παλιό Εφετείο και Στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών είναι μόνο μερικές από τις επιχειρήσεις βίαιης καταστολής των αγώνων μας. Κρατικές ή παρακρατικές, οι επιθέσεις αυτές αποδείχτηκε ότι όχι μόνο δεν μας τρομάζουν, αλλά μας συσπειρώνουν και μας μαζικοποιούν.

Το Buena Ventura εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συντρόφους από το Στέκι Μεταναστών Χανίων και την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών.  

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ.

ΒUENA VENTURA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

blogger templates | Make Money Online